dtHome = Pløjning
dtRootHome = Pløjning

dtRoot = LU
  •  
  •  
  •  
   
Sponsorer
 
Nyheder
 
Arrangementer
Sponsorer
Tilmeld nyhedsbreve
Tak for din tilmelding.
Pløjning

Pløjning er en gammel landbrugssport, som kan udføres med heste, veterantraktorer eller moderne traktorer. For at deltage i LandboUngdoms pløjestævner, skal man være medlem af LandboUngdom og fyldt 16 år og have gyldigt traktorkørekort.

Der er mulighed for at stille i følgende klasser: 
Standard plov: junior eller senior. 
Vendeplov junior eller senior (der kan anvendes standard vendeplove eller konkurrenceplove og modificerer plovene med specialudstyr). 

Farmklassen (vendeplove) er for almindelige landbrugsplove med standard udstyr. Plovene må kun være med fabriksfremstillet udstyr (originalt eller uoriginalt) ingen hjemmelavet udstyr. Altså typisk plove, der bliver brugt på landbrugsbedrifter. I Farmklassen skal plovene have mindst 3 furer eller flere (gerne store plove).

Teampløjning er også en mulighed - her går to pløjere sammen om at skiftes til at køre traktoren og stille på ploven. Det er en fin måde at starte sin pløjekarriere, da man kan hjælpe hinanden.

For nybegyndere - Du kan få råd og vejledning i at pløje og indstille ploven af de erfarne pløjere og dommere. Husk at gøre opmærksom på ved tilmelding, at du ønsker råd og vejledning.

Til pløjestævnerne bliver pløjefelterne bedømt af dommere, der ofte selv har været aktive pløjere. Pløjefeltet bedømmes f.eks. på furernes dybde, ensartethed og retning, samt dækning af plantemateriale, sammenkast og orden ved enderne. Der gives point på en skala fra 1-10. Se mere herom her