dtHome = Pløjning
dtRootHome = Pløjning

dtRoot = LU
 •  
 •  
 •  
   
 
Nyheder
 • Video: På tur gennem pløjehistorien
    17 Sep 2018

  Kom i stemning til DM og NM i pløjning med denne video, hvor Region Vendsyssel viser, hvordan pløjning har udviklet sig gennem tiderne.

 • Dansker tæt på podiet til VM i pløjning
    03 Sep 2018

  Der er skuffele i den danske VM-lejr, efter Søren Korsgaard og hans vendeplov sluttede på en fjerdeplads til VM pløjning, der blev afholdt den 1. og 2. september i Tyskland. Debutanten Martin Lindberg Velling blev nummer 11 med sin standardplov.

 • Tørke i Tyskland giver danske VM-pløjere svære vilkår
    29 Aug 2018

  De to danske LandboUngdom-deltagere kæmper en hård kamp for at blive klar til VM i pløjning, der afholdes i weekenden den 1. og 2. september ved Stuttgart.

 
Arrangementer
Tilmeld nyhedsbreve
Tak for din tilmelding.
Pløjning

Pløjning er en gammel landbrugssport, som kan udføres med heste, veterantraktorer eller moderne traktorer. For at deltage i LandboUngdoms pløjestævner, skal man være medlem af LandboUngdom og fyldt 16 år og have gyldigt traktorkørekort.

Der er mulighed for at stille i følgende klasser: 
Standard plov: junior eller senior. 
Vendeplov junior eller senior (der kan anvendes standard vendeplove eller konkurrenceplove og modificerer plovene med specialudstyr). 

Farmklassen (vendeplove) er for almindelige landbrugsplove med standard udstyr. Plovene må kun være med fabriksfremstillet udstyr (originalt eller uoriginalt) ingen hjemmelavet udstyr. Altså typisk plove, der bliver brugt på landbrugsbedrifter. I Farmklassen skal plovene have mindst 3 furer eller flere (gerne store plove).

Teampløjning er også en mulighed - her går to pløjere sammen om at skiftes til at køre traktoren og stille på ploven. Det er en fin måde at starte sin pløjekarriere, da man kan hjælpe hinanden.

For nybegyndere - Du kan få råd og vejledning i at pløje og indstille ploven af de erfarne pløjere og dommere. Husk at gøre opmærksom på ved tilmelding, at du ønsker råd og vejledning.

Til pløjestævnerne bliver pløjefelterne bedømt af dommere, der ofte selv har været aktive pløjere. Pløjefeltet bedømmes f.eks. på furernes dybde, ensartethed og retning, samt dækning af plantemateriale, sammenkast og orden ved enderne. Der gives point på en skala fra 1-10. Se mere herom her