Her er du: Pløjning - Tidligere stævner - Champion Challenge, Irland 2011

 

World Ploughing Champion Challenge 2011

Sten drillede verdensmester

LandboUngdom var repræsenteret med den tidligere verdensmester for standardplove Jens Iversen, Mors og Søren Korsgaard, Holstebro med vendeplov ved den uofficielle konkurrence blandt verdensmestre i Irland den 20. og 22. september.

Tidligere verdensmester i pløjning Jens Iversen, Mors fik kamp til stregen, da han i denne uge skulle dyste mod andre tidligere verdensmestre i WORLD PLOUGHING CHAMPION CHALLENGE i Irland. Det blev til en 3.plads både i stub- og grønjord, men en samlet 4. plads, da to deltagere delte 2.pladsen. Det har jeg det fint med, pløjefeltet og bedømmelsen taget i betragtning. Jeg synes, det gik godt med at pløje, og det var sjovt at deltage i en konkurrence igen, siger Jens Iversen på vej til Dublin Lufthavn.

Søren Korsgaard, Holstebro fik en flot 3. plads i stubjord og en samlet 5. plads. Jeg havde lånt en traktor og en plov i Irland og efter en dag med træning sprang en hydraulikslange, så vi måtte hente en ny og det gik min anden træningsdag med. Derudover var grønjordsfeltet en udfordring, for der gik en fure tværs gennem stykket og på ene side havde jorden været pløjet sidste år, mens jorden på den anden side ikke havde været pløjet i mange år. Jeg har dog haft en rigtig god oplevelse og har lært meget, som jeg kan bruge hjemme. Jeg fik nogle fif til, hvordan jeg skal bygge videre på min nye plov, fortæller Søren i telefonen lige inden han skulle om bord på flyet i Dublin. Han glæder sig til at komme hjem efter først at have deltaget i EM i Frankrig,  og derefter i stævnet i Irland.

Både Jens Iversen og Søren Korsgaard har haft en god oplevelse med at deltage i dette store stævne. Det er vildt, at irerne kan tiltrække 190.000 gæster til deres nationale pløjestævne, maskin- og dyreudstilling, som forløber over tre dage.

21. september 2011 - hilsen fra Irland

Billedet er fra pløjefeltet, hvor den Irske Præsident var på besøg

Se flere billeder nederst på siden

"Hej i Danmark

Så er første dagen overstået og det er gået nogenlunde for både Søren og Jens

Søren overrasker nok mest ved at lave meget flot pløjning med en helt fremmed traktor og plov som han har lånt fra en pløjer fra Nordirland.

Søren havde kun en dag at træne i og desværre var der en hydraulik ventil som der revnede og der skulle en ny til som Henrik og Søren hentede 60 km væk, så der gik 6 timer før Søren er klar igen, så det blev kun til 2 timers træning med den fremmede John-Deere 6110 traktor.

Jens startede med en 100% lige flækning. Derefter gik det mere jævn med lidt problemer med sammenkastet men en ret flot og tilfredsstillende pløjefelt.

Jens var selv godt tilfreds men den unge træner Henrik Bovbjerg kunne desværre erfarer at de Irske dommere ikke havde sammen syn på hvordan pløjningen skal være.

Vi får ikke resultater før på Torsdag"